Tweede training Vaujany

Tweede training Vaujany

Tweede training Vaujany 150 150 Roderick Derks

Vandaag een hele fijne training achter de rug. Bijna honderd kilometer van de cyclo van aanstaande zondag gefietst. Samen met de training van gisteren (de alternatieve klim naar de Alpe d'Huez) ken ik het parkoer nu voor zo'n 70%. En het valt me niet tegen. Col de Ornon vanaf de zuidkantEindelijk komt de kracht en de vorm om goed te kunnen klimmen, daar heb ik naar verlangt. Tjonge wat ging die 13km lange klim naar de top van de Alpe de Grand Serre lekker. Best pittig, rond de 8% gemiddeld, maar pijnloos. En daarna de Col d'Ornon lachend omhoog. Een kilometer of drie een Engelse omhoog gepraat die ook aan het trainen was en het niet meer zo zag zitten. Oh, wat heb ik hier naar uitgekeken, zonder veel afzien klimmen op de zware stukken. In de cyclo's zelf zal het heus niet allemaal pijnloos gaan na 150km, maar de lange en zware ritten vande afgelopen tijd beginnen zich uit te betalen. No pain no gain of zoiets.

Ik zie nu dan ook wel uit naar de cyclo van zondag. Eigenlijk nu echt voor het eerst. De verkenningstocht van vandaag is prettig want in tegenstelling tot de cyclo van Morzine weet ik nu ongeveer wat me te wachten staat. Is de komende klim nu zwaar? Moet ik inhouden? Hoe zijn de afdalingen? Wel ben ik wat huiverig voor de kou, het kan hier 's ochtends echt zo koud zijn. Vannacht ook een paar keer wakker geworden van de kou. Maar nu dit moment, op een terrasje in Bourg d'Oisans is het prima (een wat minder gezellig Nederlands terras langs de hoofdweg, ben er gaan zitten vanwege de krant: stopt de tv zender Tien echt? Tjonge…). Precies mijn weertje. Een graad of 25 tot 30 maximaal en een lekker windje. Schijnt zo te blijven. En in NL is het koud.. niet fijn.

Morgen en zaterdag rust. Lezen, eten, drinken en fiets onderhouden. Salut. En zaterdag inschrijven voor de koers van zondag. Ik hoop me dan ook in te kunnen schrijven voor de tijdrit van a.s. woensdag van 40 km. Dat lijkt me gaaf een keer te doen. Ik heb geen idee hoe het parkoer er dan uit ziet, die Franse website van de organisatie zegt daar niets over, beetje raar. Maar er zullen vast één of twee cols tussen zitten. Op zaterdag 7-7-7 de Marmotte en de dag direct daarna de tweede tijdrit van 13km de Alpe d'Huez op. De volgende dag weer naar Nederland.

Salut!

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message