Trainingen hervat!

Trainingen hervat!

Trainingen hervat! 150 150 Roderick Derks

Jawel, twee weken geleden heb ik de trainingen hervat. Lang niet gefietst met als oorzaak de toch wel flinke blessure aan m’n schouder. Het bindweefsel wat helemaal vast zat is nu weer vrijwel los. Echter het gedeelte tussen het sleutelbeen, de bovenarm en de nek tot aan m’n hoofd is nog pijnlijk en dat nodigt niet uit tot bijvoorbeeld het tillen van accu’s of een avondje gezellig bowlen. Fietsen gaat wel en vanavond voor de vierde keer gereden. Met 6 kilo erbij en geslonken beenspieren zat ik de eerste keer na 45 kilometer helemaal kapot. Maar de tweede rit ging al veel beter en zojuist weer lekker rond de 34 p/u kunnen rijden zonder al te zwaar in te spannen. Is niet wat ik gewend was maar valt me toch niet tegen na twee maanden te hebben moeten toekijken.

 

De cyclo’s l’Auvergnate en helaas ook La Ronde Picarde heb ik moeten laten schieten. De trainingsachterstand is te groot om lekker te kunnen rijden, en dat is toch wel een beetje een vereiste om daarvoor naar La France af te reizen om punten te scoren voor het klassement ‘Le Grand Trophée’. In dat klassement sta ik nu 17e, en met nog één etappe te gaan op het tropische eiland Guadeloupe acht ik de kans groot dat ik die plek zal vasthouden.

De jongens van de Postbank doorlopende reisverzekering blijken niet zo tof te zijn als die ontzettend gezellige blauwe leeuw en zijn enorm komische begeleiders uit de reclamespots doen laten geloven. Beetje jammer en voldoende reden een andere verzekeraar te zoeken.

Maar goed, ik fiets weer en dat is fijn. Hopen op nog een paar mooie Indian Summer Days om nog even op m’n fijne fiets rond te kunnen rjden met in het achterhoofd het volgend jaar, de lente van 2009. Een nieuw seizoen heeft een nieuw plan nodig en daar ga ik de komende tijd maar eens over nadenken terwijl de dagen korter worden en straks de sportschool weer een vast onderdeel zal gaan uitmaken van m’n trainingen. En is dat leuk? Mwoah. Maar goed, het is de voorbereiding voor ‘t komende jaar dus niet zeuren en spinnen…

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message