Steven Rooks Classic 2011

Steven Rooks Classic 2011

Steven Rooks Classic 2011 133 200 Roderick Derks

Het is 2 juni 2011 en ik begin aan mijn eerste cyclo van het seizoen. Nog nooit ben ik zo laat begonnen met een serieuze test. Pas in februari begonnen op de Tacx, constant gehinderd door een rugblessure. Ik heb er wel zin in omdat ik deze rit wel goed aan kan. Leuk om weer eens mezelf te testen, en het is goed weer.

Drukte bij de start en ik sta ergens achterin. Het parkoer van 169km gaat door de Voerstreek, prachtig gebied met slechte wegen. Ik rij redelijk soepel en de klimmetjes zijn voor de mij de eersten van dit jaar. Zo nu en dan zit ik in een groepje, af en toe rij ik weg naar een volgend groepje.

Bij de Redoute aangekomen geef ik beneden wat gas omdat de tijd wordt opgenomen, dat zijn toch leuke uitdagingen. Blijkt dat de tijdwaarneming pas halverwege begint, lekker logisch. Toch een 125e tijd neergezet. Op de Côte de Waile, een klim die ik niet ken waar een kleine afdaling in zit en waardoor ik dus twijfel of de tijd wordt opgenomen, rij ik een 127e tijd.

Nog een keer verkeerd gereden en daarna een goed groepje gevonden waarin we mooi kop-over-kop elkaar aflossen en steeds dik boven de 40 rijden. Op de terugweg nog voor een paar gevaarlijke kruisingen flink afremmen omdat de signaleurs onbegrijpelijke signalen geven, en dat blijkt verstandig want meerdere malen geven ze aan voor ons niet zichtbare aanstormende auto’s voorrang.

In Nederland aangekomen zijn de dagjesmensen op de fiets ook bezig waardoor het druk is op de fietspaden. Dat vertraagt, het heeft geen zin me druk te maken en ik doe het verder kalm aan. Uiteindelijk met een 60e tijd over de streep van de ruim 2700 deelnemers.

De rit was mooi, de rol van de signaleurs twijfelachtig, de bevoorrading niet zo goed bemant en de wegen vol gaten. Gelukkig was het lekker weer. Tevreden.
 

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message