Specialized Epic testrit

Specialized Epic 2008

Specialized Epic testrit

Specialized Epic testrit 200 150 Roderick Derks

Jawel, ik heb vanochtend het genoegen gehad een specialized Epic MTB 2008 eens flink te mogen testen. Vijf maanden oud en ziet eruit als nieuw. Met vier andere mannen reed ik vanochtend op de MTB-paden in Loonse en Drunense Duinen. Een heerlijk zonnetje, strakblauwe hemel, iets onder de nul graden en nauwelijks wind. Wat kan het leven toch mooi zijn. We zouden elkaar ontmoeten ergens in Tilburg-Noord, en drie van de vier mannen kende ik nog niet. Bleek dat onderweg daar naar toe de drie mij al hadden zien rijden en mij herkende aan de fiets. Die valt dus wel op. Gezamelijk reden we naar het ontmoetingspunt en vandaar naar de Duinen.

 

Voor mij was het de eerste keer off-road op die paden, dus ik reed wat van achteren. Al snel bleek dat ik het spoor goed kon volgen. De fiets reed heerlijk, een pad met boomstronken was geen obstakel. Kort draaien ging goed en op het vlakke was het eenvoudig om snelheid te maken. Op sommige stukken was het mulle zand hard geworden door de vorst en lastig, maar dat is ook oefenen. Nog een paar kleine maar leuke sprongen gemaakt, kicken. Denk alleen dat de vering nog wat stugger moet worden afgesteld, zowel voor als achter omdat ik een paar keer voelde dat ik aan het einde van de vering zat. Verder alles makkelijk op het buitenblad kunnen doen, en het fijne was dat m’n spintrainingen effect hebben want qua conditie, kracht en vooral souplesse reed ik iedereen weg. M’n techniek is echt verbeterd, ik rij makkelijker en dat kost minder energie.

Zo hebben we anderhalf uur rondgereden waarna we een broodje hebben gegeten, en daarna hop weer naar Tilburg in een flink tempo. Thuis aangekomen de fiets schoongemaakt. En de benen zijn nu heel relaxed, het was echt een feestje… En nu nadenken of ik ‘m ga aanschaffen, het is een klein buitenkansje. Zeker ook omdat ik ‘m gedeeeltelijk wil gaan financieren via het fietsplan op m’n werk. Tja, eigenlijk weet ik het wel.. dat wordt voorlopig weer geen nieuwe tv 🙂

 

Specialized Epic 2008

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message