Ride Guus, Ride!

Guus Moonen

Ride Guus, Ride!

Ride Guus, Ride! 120 90 Roderick Derks

Vandaag de laatste duurtraining afgewerkt. Het plan was om een uurtje of vier à vijf te gaan rijden. Eerst richting het land van Maas en Waal, en daarna op naar Moergestel. Want daar rijdt al twee weken lang een man op een fiets rondjes van 16km rond zijn dorp. Zijn naam is Guus Moonen en hij heeft als doel om binnen drie weken 10.000 kilometer te fietsen! Dat is 500 kilometer per dag. En dat allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel en een notering in het Guiness Book of Records.

 

Ik had er iets meer dan 100 km op zitten toen ik in Moergestel aankwam en had het eigenlijk wel gehad, maar ik wilde nog zeker een uur trainen. In het inmiddels compleet Guusgekke dorp even uitgepuft in het centrum. Honderden mensen stonden daar in afwachting van de volgende doorkomst van de bijna legendarische man. En toen de groep aan kwam rijden leek het net een Forrest Gump scène, waarin Forrest maandenlang gaat hardlopen en een groep volgers hem zien als de nieuwe messias. “Run Forest, Run!” wordt in Moergestel dan als snel “Ride Guus, Ride!” (en daar was overiens nog geen spandoek van).

Guus reed gemiddeld 30 per uur in een ongelofelijk zware versnelling, 52×14 of zoiets. Hij had maar één voorblad, scheelt weer gewicht. Het tempo werd door de man op de scooter constant gehouden. Guus zag er nog goed uit voor iemand die twee weken aan één stuk door aan het fietsen is geweest. Honderden toeschouwers stonden overal langs de route Guus toe te juichen en vele tuinen waren versierd. Aangezien ik geen eten en drinken meer had en de kans op hongerklop toenam ben ik na twee rondjes (nr 418 en 419 voor Guus) afgeslagen naar Tilburg. Zeker toen ik hoorde dat Guus een frietje bestelde bij zijn vrouw in de volgauto. Thuis aangekomen had ik er 150km op zitten. En ik was kapot. Het is nu 22u en Guus rijdt nu nog in en rond Moerguustel. Nog een hele week zelfs. Dan zit ik al in Frankrijk en heb ik de cyclo La Ventoux achter de rug. Petje diep af voor Guus.

 

Guus Moonen Guus Moonen Guus Moonen Guus Moonen

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message