Nieuwe röntgenfoto sleutelbeen en schouder

Nieuwe röntgenfoto sleutelbeen en schouder

Nieuwe röntgenfoto sleutelbeen en schouder 200 66 Roderick Derks

Drie weken geleden heb ik weer een nieuwe röntgenfoto laten maken om zo de voortgang van het herstel te kunnen laten beoordelen. In oktober 2009 is het plaatje verwijderd wat er in juni 2009 is ingezet. Het herstel van het sleutelbeen gaat goed. Je ziet ook nog het laatste schroefje zitten wat als doel had tijdens de operatie twee van de drie botstukken van het sleutelbeen bij elkaar te houden om zo de plaat er tegenaan te kunnen zetten. De schroef is ingesloten door nieuw bot.

 

Helaas blijf ik wel last houden van de schouder sinds de sleutelbeenbreuk. Op de foto zie je een klein stukje botafzetting (pijl) wat waarschijnlijk door de impact van de klap is ontstaan. Dat zou de oorzaak kunnen zijn van de last die ik nu ervaar. Het kan echter ook een probleem met het kraakbeen in de kom van het schoudergewricht zijn. Om dat laatste uit te sluiten laat ik een MRI maken. Als het kraakbeen niet het probleem blijkt te zijn dan kan onderzocht worden of het stukje botafzetting de oorzaak is. Dat kan door de zenuwen in die omgeving in mijn schouder te verdoven, en als ik dan mijn arm pijnloos kan bewegen dan is dat stukje bot waarschijnlijk de oorzaak. Het kan vrij gemakkelijk worden verwijderd.

Op dit moment heb ik overigens meer last van mijn onderrug met uitstraling van naar mijn rechterbeen. Ik doe nu dagelijks speciale oefeningen en ik zwem. Lijkt te helpen, maar het moet wel beter worden. Dat zwemmen gaat trouwens verassend goed, dus dat biedt weer nieuwe kansen: een triatlon. Wie weet leidt deze blessure wel tot een geheel nieuwe uitdaging!

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message