Les Cinglés du Ventoux

Les Cinglés du Ventoux

Les Cinglés du Ventoux 150 200 Roderick Derks

Les Cinglés du Ventoux is een club waar je lid van kan worden als je op één dag de drie kanten van de Ventoux beklimt. Nou, dat leek me wel wat.

Gestart vanuit Bédoin om 6:15 uur om de hitte voor te zijn. De eerste beklimming ben ik helemaal alleen op de Reus van de Provence aan het klimmen. Ik kom geen auto of fietser tegen. Hele aparte ervaring om mee te maken. Na 1:40u boven, als eerste die dag met een strakblauwe lucht.

 

De afdaling naar Malaucene is fantastisch, asfalt als een biljartlaken, lange rechte stukken en geen verkeer. Zo nu en dan kom ik een enkele fietser tegen die omhoog rijdt. Ik rij met snelheden van tegen de 90 km p/u naar beneden. De fiets geeft geen krimp. Wat een apparaat.

In Malaucene de eerste stempel gehaald bij de fietsenwinkel die net open gaat. Een banaan en een reepje verder klim ik weer omhoog. Ik voel me best goed. Het is nog steeds erg rustig, heerlijk. De zon verschuilt zich achter wat wolken en er valt zelfs kort wat regen. De top bereikt na 1:45 uur, het is grijs en er staat veel wind.

De afdaling naar Sault (spreek uit: Sau) is de eerste 6km leuk, daarna wat saai. Asfalt is wat minder, de weg is wat smaller en de stijgingspercentages zijn lager. Nabij Sault mooie lavendelvelden met heerlijke geuren. In Sault zie ik al snel aan de rij welke boulangerie ik moet hebben. Heerlijk grote appeltaartpunt gekocht en een fles water. En de stempel gehaald.

Na deze pauze incl een gesprekje met een Fransman rij ik voor de laatste keer omhoog. In het begin gaat het stroef, na een gelletje op 10km van Chalet Reynard gaat het beter. Vanaf Chalet Reynard vlieg ik omhoog tot 1 km voor de top. Daar kom ik stuk te zitten en kan ik alleen nog maar uit het vaatje “wilskracht” tappen. Het waait boven flink, snel een stempel halen en nog één keer afdalen.

Tijdens de afdaling nog een lekke band nadat ik in een bocht een steen raak, gelukkig niet gevallen. In Bédoin de laatste stempel gehaald en na 7:56 uur (incl pauzes+bandwissel) is het gedaan. Officieus ben ik nu lid van de club Les Cinglés du Ventoux, om het officieel te maken moet ik de stempelkaart nog opsturen.

Best goed gereden, de cyclo’s van de afgelopen tijd maken me sterker. Nu naar Avignon voor de jaarlijkse feesten.

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message