Le Grand Prix des Rousses 2011

Le Grand Prix des Rousses 2011

Le Grand Prix des Rousses 2011 150 150 Roderick Derks

Tijdit over 42,5km, ook al staat op de website al jaren 40km vermeld. Die laatste 2,5km horen er echt bij omdat hier flink geklomen wordt. Menigeen die deze rit voor het eerst rijdt snapt niet waar de finish blijft, er zijn ook geen bordjes. De Franse organisatie Sportcommunication is hier gewoon slecht in. Terwijl toch echt het woord COMMUNICATION in de naam is verwerkt. M’n handen jeuken.

Maar al met al redelijk tevreden. Bijna als laatste gestart rij ik na 1:06 over de Alpe d’Huez, dat wil zeggen vanaf de rotonde beneden tot echt helemaal boven in het dorp op het plein voor het hotel Les Grande Rousses, vlak voor de afdaling begint. Ik had gehoopt wat sneller te zijn, maar ik kom kracht te kort.

De afdaling via Villard Reculas ging goed, veel grind op de weg waardoor het tempo er wel eens uit moet. Wel tientallen anderen ingehaald. Het vlakke stuk naar Vaujany rij ik er meer voorbij.

De klim naar de top van de Vaujany gaat gelijkmatig. Passeer nog een paar renners maar ik rij niet echt snel. Uiteindelijk als 113e van de 260 over de streep na 2:18u. Een grijze middenmoter.

Om mezelf niet al te veel de put in te praten moet ik me natuurlijk realiseren dat er hier renners bij zitten die nagenoeg prof zijn, of dat ooit wilde worden. Blijf er toch moeite mee houden. Waarom dan meedoen, vraag ik me steeds meer af. Nou, omdat het kan, zegt Elles. Kijken of ik zaterdag La Marmotte ook nog één keer “kan”.

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message