Lanzarote trainingsstage

Lanzarote trainingsstage

Lanzarote trainingsstage 149 200 Roderick Derks

Een paar weken geleden ben ik met Elles naar Lanzarote gevlogen om de kou in Nederland te ontvluchten. Op zoek naar zon, warmte, lekker eten en drinken, siteseeing en… fietsen.

 

Puerto Del Carmen is het plaatsje waar we verbleven, een gedateerde toeristische badplaats met veel dikke schommelende Engelse bierbuiken, grijze bolletjes met rollators en Duitse en Engelse supermarkten. Bij de gedachte hier zeven dagen rond te moeten hangen kreeg ik bijna een claustrofobische aanval. Toen ik de eerste ochtend op de fiets stapte en het dorp uitreed wachtte mij echter een mooie verassing. Lanzarote bleek alles behalve saai en werkelijk heel mooi te zijn.

Fietsen op Lanzarote is heel fijn. Goede wegen, verkeer dat rekening met je houdt, leuke klimmetjes die niet te steil zijn. Mooie uitzichten, prachtige kleuren in het landschap en zon! Ook veel wind, maar die is warm. Kortom een prachtige omgeving om te trainen in voorbereiding op het fietsseizoen.

Het eiland is niet groot dus ik heb het nagenoeg helemaal gezien. Aanraders om naar toe te fietsen zijn Timanfaya, het nationale vulkaanpark. De wilde golven bij El Golfo zijn een attractie en je kan er lekker eten in een restaurantje. Het steilste stukje van een paar honderd meter asfalt bij Femés is de enige klim waar je jezelf even pijn kan doen, de haarspeldbochten vlakbij Haria zijn mooi en met zo’n 6% stijgingspercentage heerlijk om te rijden. El Mirador Rio is een attractie die je ook niet wilt missen: spectaculair uitzicht van boven op een ander eiland aan de noordkant van Lanzarote. Hier kan je één van de ritten (gps) bekijken die ik heb gereden.

In deze tijd van het jaar zijn er veel fietsers op het eiland, leuk gezicht. De meesten komen vanuit La Santa, een groot sportresort. Er zijn veel triatleten actief en ieder jaar in mei vindt op Lanzarote een Iron Man competitie plaats: 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen. Wow.

Iedere dag heb ik 2,5 tot 5 uur in de lage hartslagzones gefietst. Met de wind en de klimmetjes is dit een mooie training geweest. Weekje overwinteren op Lanzarote? Ik kan het iedereen aanraden.

Meer foto’s vind je hier.

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message