La Vaujany 2011

La Vaujany 2011

La Vaujany 2011 150 150 Roderick Derks

Hier kan ik kort over zijn. Vorig jaar was ik goed aan de voet van de slotklim en reed ik ‘m in 7:12. Dit jaar zat ik kapot ben ik diep gegaan om überhaupt de finish te bereiken. In 8:22u. Mind over body.

Oorzaak is moeilijk te vinden, misschien is het er ook meer dan één. Natuurlijk het laat starten in 2011 met trainen en rijden van  cyclo’s. Dit is pas mijn derde cyclo dit jaar. Vorig jaar had ik al La Look, La Ventoux en l’Ardechoise gereden, bijna 800km met veel klimwerk. Wellicht ook te licht ontbeten. Op de Alpe d’Huez kreeg ik een hongeraanval en heb me daar bij de ravitaillering gestort op sinaasappels, appels, snoepjes, cakejes en noten. Daar was ik al bijna leeg.

Op de Col de la Sarenne gestopt bij een motorrijder behorend bij de koers die in de greppel langs de weg was gereden. Hij helpt ons, ik help hem dacht ik. Maar de motor was veel te zwaar en ik kan weer de fiets op, de motorrijder achterlatend.

Na de finish gezegd dat ik niet meer de fiets op wil voor de Marmotte. De volgende ochtend twijfel, de dag erna besloten wel La Marmotte te rijden. Zo gaat het altijd weer.

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message