La Vaujany 2009

La Vaujany 2009

La Vaujany 2009 150 150 Roderick Derks

Vandaag om 7:19u start de Vaujany en ik neem deel aan de 109 km. Ik zie er naar uit omdat ik me op deze afstand redelijk kan uitleven, dit ligt me beter dan die lange ritten van 175km of meer, en m’n schouder zal er ook blijer mee zijn.

Ik start niet vooraan en dat is nieuw voor me in de Vaujany. Het duurt dan ook even voordat ik de startlijn passeer maar daarna gaat het ook hard. In een half uur zijn we 24km verder en beginnen we aan de klim naar de Col de la Grande Serre. De klim is 15km lang en ligt gemiddeld rond de 8 à 9%. Het gaat redelijk goed ik rij na een uur klimmen over de top. We dalen af, klimmen wat en ik doe het nodige kopwerk in mijn groep. De ravitaillering in Valbonais sla ik over en ga direct aan de slag op de Col d’Ornon nadat we Le Perrier zijn gepasseerd. De groep waarin ik zit rijdt van me weg en ik kies mijn eigen tempo, een aantal pak ik weer terug.

Op de top van de Col d’Ornon verwacht ik Elles met bidons en nog wat voeding, maar ze is er niet. Ik bel en ze blijkt wat kilometers lager te staan dus ik daal af, ook nog langs de plek waar ik vorig jaar over de vangrail ben gedoken, en zie haar in Ornon langs de weg wachten. Voorraad wordt bijgevuld, de koersinformatie wordt uitgewisseld en ik daal weer af. Ik realiseer me dat ik nog maar 15 km te gaan heb en dat het jammer is als ik nu niet wat extra gas zou gaan geven.

Zodoende rij ik het stuk daarna even door met wat mannen achter me die dat wel fijn vinden. Zij moeten nog 60km extra en over de Col de la Sarenne, ik gelukkig niet. De klim naar Vaujany rij ik in 26 minuten en ik passeer een man of 10 waarvan ik niet snap waar ze vandaan komen. Elles is net aangekomen en ziet me de finish passeren met een bruto tijd van 4:21:15. Niet slecht en 40 minuten binnen de grens voor een gouden brevet. Hoera!

Schouder hield zich redelijk goed en dat geeft moed voor de Marmotte, en dat was nu net het doel van deze rit. Woensdag nog de eerste tijdrit van de twee, vanuit Bourg d’Oisans wederom naar Vaujany maar via de Alpe d’Huez. 40km in het rood rijden, hopsakee.

62e van de 195
21e in mijn categorie van de 45
Bruto tijd: 4:21:15

<p><br />Meer verhalen vind je <a href=”index.php/blog/cycling”>hier</a>.</p>

Roderick Derks

Liefhebber van fietsen, van het oplossen van IT puzzels, en van het delen van informatie om anderen te helpen.

All stories by:Roderick Derks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   Your Name (required)

   Your Email (required)

   Subject

   Your Message